ماوی دیپلما (دیپلم آبی) چیست ؟ و به چه کسانی داده میشود؟
چرا تحصیل در ترکیه ؟
چرا تحصیل در دانشگاه های ترکیه را انتخاب کنیم؟
در ابتدا به بیان مهمترین دلایل انتخاب ترکیه را برای ادامه تحصیل توسط دانشجویان بین المللی خصوصا دانشجویان ایرانی میپردازیم:
هزینه زندگی و اقامت در ترکیه
هزینه زندگی در ترکیه مقرون به صرفه است و هزینه خوابگاه ها سالانه چیزی حدود 20000تا 320000لیر میباشد.
هزینه خوراک تقریبا همانند ایران و هزینه پوشاک قطعا کمتر از ایران است.
برای هزینه های رفت و آمد دانشجویان نیز، در بلیطهای اتوبوس و ترن، تخفیفات ویژه وجود دارد.
سیستم آموزشی
سیستم آموزشی دانشگاه های ترکیه کاملا منطبق با استانداردهای سیستم آموزشی آمریکاست و زبان آموزشی با توجه به دانشگاه و رشته موردنظر، انگلیسی یا ترکی خواهد بود.
مقاطع تحصیلی
تقویم آموزشی
تقویم آموزشی دانشگاه های ترکیه تقریباً مانند دانشگاه های ایران است و ترمهای آموزشی به شرح زیر میباشند:
تحصیلات تکمیلی ( مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا )
کسانی که علاقمند به تحصیل در ترکیه در مقاطع ارشد و دکترا هستند، باید بدانند که پذیرش دانشجو در مقاطع بالاتر از کارشناسی توسط دانشگاه ها بصورت جداگانه با برگزاری امتحانات داخلی انجام میگیرد. عموما دانشگاه ها سالانه دوبار لیست رشته های مورد پذیرش را اعلام میکنند.
بخشی که مسئولیت آن، آموزش عالی در دانشگاه ها میباشد، انستیتو نام دارد . لیست برخی انیستیتوها را میتوانید در زیر مشاهده کنید:
مدت تحصیل کارشناسی ارشد 2 سال و PHD 4 سال می باشد .
امتحان ورودی تحصیلات تکمیلی ALES امتحانی است که جهت ورود به دوره های کارشناسی ارشد و دکترا لازم است .
این آزمون ، سالانه دوبار از طرف ÖSYM در ماههای May و December برگزار شده و مراکز آن دانشگاه های شهر های ترکیه و قبرس شمالی هستند .
معمولا انستیتوهای فن نمره بخش ریاضی را برای پذیرش می خواهند و انستیتوهای سوسیال میانگین نمره دو بخش را لازم دارند.
مسائل کلی در مورد ترکیه
تحصیل در ترکیه و آموزش زبان ترکی TÖMER
آزمون تومر برای سنجش توانایی افراد در حیطه زبان ترکی استانبولی است که تحت نظر 4 دانشگاه قاضی، آنکارا، اگه و استانبول برگزار میشود. آزمون این دانشگاه ها باهم متفاوت بوده و معتبرترین آنها مربوط به دانشگاه آنکارا میباشد که سازگار با استانداردهای آموزش زبان اروپا بوده و مورد پذیرش تمام دانشگاه های ترکیه میباشد.
تحصیل در ترکیه و موقعیت کار پس از تحصیل
دانشجویان جویای کار در ترکیه، پس از اتمام دوره تحصیلشان، باید بدانند که فرصتهای شغلی در این کشور وضعیت امیدوار کنندهای برای کسانی که با زبان ترکی آشنا نیستند، ندارد و امکان دارد حقوق دریافتی این افراد پایین باشد. با این حال ممکن است فرصتهای خوبی در بازار کار ترکیه برای کسانی که جهت تحصیل در ترکیه اقدام کرده اند، وجود داشته باشد. دانشجو در ابتدا باید چشم انداز شغلی موردنظر خود را در اینترنت جستجو کند و یک رزومه برای معرفی خود آماده نماید. اکثر شرکت های ترکی، به زبان انگلیسی تسلط داشته و برخی از آنها نیز به آلمانی، فرانسه، ایتالیایی، اسپانیایی، عربی، روسی و غیره مکالمه میکنند. متقاضی پس از ارسال رزومه به مصاحبه دعوت میشود و مراحل استخدام را میگذراند. یک احتمال دیگر نیز کار کردن در سفارتخانه ها و کنسولگری ها و سازمان های غیردولتی و یا آموزش زبان مادری یا هر زبانی است که فرد به آن تسلط کافی دارد، و یا اینکه فرد میتواند در یک آموزشگاه زبان خصوصی مشغول به کار شود. همچنین تعدادی از شرکت های بزرگ بین المللی یا سازمان های مطبوعاتی نیز وجود دارند که در یکی از شعبه های خود واقع در سراسر ترکیه به یک فرد خارجی نیاز دارند و افراد متقاضی می توانند رزومه خود را به آنها ارسال نمایند.
از طرفی، دانشجویان پس از اتمام دوره تحصیل در ترکیه می توانند به دنبال شغل هایی مرتبط با رشته خود باشند و در شرکت های مربوطه استخدام شوند. به طورکلی پس از اینکه متقاضی شغل مورد نظر خود را در ترکیه پیدا کرد، ممکن است از وی درخواست شود که کشور را ترک نموده و مجددا از کشور خود برای اخذ ویزای کاری اقدام کند که در این صورت فرد لازم است به کشور خود بازگشته و از آنجا برای گرفتن ویزای کاری و اقامت کاری موقت در ترکیه اقدام نماید.
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت برای یوس کلینیک آراد© محفوظ می باشد. طراحی و توسعه توسط شرکت قائم