تاریخ آزمون های یوس 2023
اخبار یوس
آزمون YÖS که مخفف کلمه Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı است، همه ساله از سمت دانشگاه های دولتی و خصوصی ترکیه برگزار میشود و مختص دانشجویان بین المللی یا غیربومی می باشد که قصد تحصیل در کشور ترکیه در مقطع کارشناسی رشته های دندانپزشکی، داروسازی، پزشکی، مهندسی و علوم انسانی به زبان ترکی استانبولی دارند. هر دانشگاه وظیفه دارد با توجه به ظرفیت در نظر گرفته شده برای دانشجویان مذکور، برای پذیرش آنان بر اساس نتایج آزمون YÖS اقدام کند. دانشجویانی که در آزمون یوس موفق به کسب نمره قبولی شوند، علاوه بر داشتن مجوز ادامه تحصیل در این رشته ها، مبلغ کمتری را از بابت شهریه تحصیلی پرداخت خواهند کرد.
ظرفیت هر دانشگاه برای پذیرش دانشجویان خارجی به دو دسته ، پذیرش براساس نمره آزمون یوس دانشگاه ها و پذیرش بر اساس نمره آزمون یوس مرکزی تقسیم میشود.
علی رغم اینکه آزمون یوس تا سال 2010 بصورت سراسری توسط نظام آموزشی کشور ترکیه برگزار میشد و نتایج آن نیز توسط سازمان سنجش اعلام می گردید اما از سال 2012 طبق قوانین تصویب شده، این آزمون بصورت جداگانه توسط هر دانشگاه برگزار میشود، از این رو دانشجویان ابتدا بایستی دانشگاه موردنظر خود را انتخاب کرده و باتوجه به تاریخ مشخص شده توسط هریک از دانشگاه ها، در آزمون یوس شرکت کنند.
تا سال 2010 تعداد سؤالات 80 عدد بود که شامل 45 سؤال هوش، 30 سؤال ریاضی و 5 سؤال هندسه بود، اما پس از مصوبه ذکر شده، تعداد و نحوه سؤالات با توجه به شرایط هر دانشگاه توسط سیستم آموزشی آن دانشگاه تعیین میگردد.
از سال 2023 ، مجدد سازمان یوک (سازمان سنجش ترکیه) ، از برگزاری آزمون یوس مرکزی (TR-YÖS) خبرداد و قرار بر این شد برخی از دانشگاه ها علاوه بر برگزاری آزمون یوس و پذیرش از طریق نمره آزمون یوس (خود دانشگاه ها و برخی از دانشگاه های دیگر) , از طریق نمره آزمون یوس مرکزی نیز اقدام به پذیرش دانشجو خواهند کرد.
این آزمون برای ورود به دانشگاه های ترکیه میباشد و هرسال توسط دانشگاه های دولتی و خصوصی ترکیه برای جذب دانشجویان خارجی برگزار میگردد. منظور از دانشجویان خارجی، دانشجویانی از کشورهای دیگر هستند که قصد تحصیل پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی یا رشته های فنی و مهندسی را در ترکیه انتخاب میکنند. دانشگاه های ترکیه موظف هستند براساس ظرفیتشان با برگزار کردن آزمون یوس اقدام به جذب دانشجو کنند.
آزمون یوس از لحاظ زمان برگزاری تقریبا محدود بوده و برخلاف آزمون های آیلتس و تافل، داوطلبان فرصت زیادی برای شرکت در آن نخواهند داشت. ثبت نام دانشجویان بین المللی این آزمون همه ساله در بهمن ماه شروع شده و سال بعد از آن از اردیبهشت تا تیرماه برگزار خواهد شد. بنابراین جهت ثبت نام میتوانید در تاریخ تعیین شده توسط خود دانشگاه در این بازه زمانی ثبت نام کنید. نکته مهم این است که اگر بخواهید در بیش از یک دانشگاه برای آزمون یوس ثبت نام کنید، مشکلی وجود ندارد، زیرا زمان برگزاری آزمون بیشتر دانشگاه ها معمولا باهم تداخل ندارند. توجه کنید که مهلت ثبت نام قابل تمدید نمیباشد. از این رو از پیش نسبت به تهیه مدارک و هزینه ها اقدام نمایید تا بتوانید در فرصت تعیین شده در بهمن ماه ثبت نام کنید.
آزمون YOS مانند دیگر آزمون های داخلی و بین المللی دارای شرایط و قوانین خاص خود است که در آن هر فرد ملزم به رعایت آنها میباشد. شرایط و قوانین آزمون YOS به شرح زیر است:
در این بخش به بررسی دوره ها و کلاسهای آزمون یوس خواهیم پرداخت که داوطلبان بسیار زیادی داشته و در سطح جهانی شهرت بسیاری دارند. در دوره های آمادگی برای این آزمون ، مجموعه یوس کلینیک تمام اطلاعات لازم برای دانشجویان بین المللی خواهان تحصیل در ترکیه را ارائه میدهد و با برگزاری آزمونهای شبیه سازی شده برای آماده سازی دانشجویان تلاش میکند.
یوس کلینیک همچنین دوره های مربوط به آزمون یوس ، تمام آموزشهای مورد نیاز و نمونه سؤالات را در اختیار دانشجویان بین المللی قرار داده و آنها را در جهت رسیدن به نمره مورد قبول، کمک میکند.
به علاوه کلاسها و دوره های فشرده هفتگی و ماهانه نیز وجود دارند که در طول ساعات طولانی و فشرده تمام نمونه سؤالات شبیه سازی شده از سالهای پیشین را به دانشجویان آموزش میدهند.
برای شرکت در دوره های آمادگی آزمون یوس در مجموعه یوس کلینیک آراد ، کلیک کنید.
اگر بخواهید در آزمون یوس شرکت کنید، نتایج آن طبق زمانبندی اولیه به شما اعلام خواهد شد و زمان اعلام نتیجه آزمون شما بستگی به این دارد که کدام دانشگاه را انتخاب کرده اید و باید به زمانبندی داده شده در فرم تأییدیه ثبت نام اکتفا کنید ولی بطور معمول میتوان گفت زمانی در حدود 2 هفته طول میکشد تا نمرات دانشجویان شرکت کننده در آزمون یوس منتشر شوند.
جهت مشاهده نتایج آزمون یوس، هریک از دانشجویان باید به سایت دانشگاه موردنظر خود مراجعه کند و در صفحه مربوط به آزمون یوس، نتایج خود را مشاهده کند. اما همانطور که گفتیم، این زمان کاملا تقریبی بوده و هر سال دانشجویان باید به جدول زمانبندی داده شده دقت کنند تا در زمان صحیح نسبت به پیشرفت مراحل آزمون اقدام کنند.
برخلاف اینکه گفته میشود آزمون یوس نسبت به هر آزمونی سخت تر میباشد، باید بگوییم که یوس استانداردترین آزمون برگزار شده در سطح کشور ترکیه و کاملا منصفانه میباشد. تنها اهداف سؤالات آزمون یوس میتواند ارزیابی میزان هوش، تسلط به ریاضی و هندسه و همچنین تسلط به زبان ترکی باشد و سؤالات کاملا واضح بوده و داوطلب به آسانی متوجه هدف سؤال میشود. شرایط و میزان آمادگی شما تعیین میکند که درجه سختی این آزمون تا چه حد بوده و در کل میتوانیم بگوییم آزمون یوس سخت نیست.
همانگونه که در قسمتهای قبل اشاره شد، آزمون یوس تنها در کشور ترکیه و توسط دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی این کشور طراحی و برگزار شده و به مدت 2 سال و در نزد دانشگاه انتخابی اعتبار دارد. پس طبق گفته ها، آزمون یوس اعتبار بین المللی خاصی نداشته و در حقیقت یک نوع آزمون بومی است و تنها برای مواقعی که افراد قصد ادامه تحصیل در مقطع لیسانس در رشته های پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، حقوق و علوم انسانی در کشور ترکیه را داشته باشند، کاربرد دارد، بنابراین اعتبار جهانی ندارد و تنها مورد پذیرش سیستم آموزش عالی ترکیه و قبرس شمالی است.
این بخش به معرفی منابع آزمون یوس اختصاص دارد. این منابع میتوانند کمک بسیاری در جهت آماده سازی داوطلبان برای آزمون یوس کنند. این آزمون بر خلاف آزمونهای دیگر، منابع کمتری دارد و اغلب بصورت نکات ارائه شده در کلاسها و جزوات و کتابهاست، زیرا آزمون فاقد بخشهای 4گانه آزمونهای آیلتس و تافل است.
کتابهایی که در زمینه تستهای هوش یا IQ هستند، جزو دسته اول بوده و شما را به اشکال مختلف با 45 تست بخش هوش آزمون یوس آشنا میکنند.
کتابهایی که مربوط به ریاضیات هستند، در گروه دوم قرار دارند و در این مجموعه کتابها، تمام تستهای ریاضیات در مباحث موردنظر طراحان آزمون قرار دارد که به شما کمک میکنند با این نوع سؤالات کاملا آشنا شوید.
کتابهایی که در زمینه بخش سوم آزمون یوس هستند، تمام نمونه سؤالات هندسه را گردآوری کرده اند.
بعلاوه کتابهایی که برای آشنایی شما با زبان ترکی استانبولی آورده شده اند .
برای دانلود نمونه سوالات یوس دانشگاه های مختلف و منابع یوس کلینیک میتوانید از اینجا اقدام کنید.
در بعضی مواقع اینگونه گفته میشود که محدودیت سنی برای آزمون یوس زیر 16 سال است. اما حقیقت این است که آزمون یوس برای تمام افراد مجاز بوده و هیج محدودیتی وجود ندارد. دلیل اینکه گفته میشود برای افراد زیر 16 سال محدودیت دارد، این است که در عمل آزمون یوس هیچ سودی برای افراد زیر 16 سال ندارد، زیرا فرد تا 18 سالگی نمیتواند وارد دانشگاه شود و از طرفی مدت اعتبار آزمون یوس نیز 2 سال است، در نتیجه باید مجددا در آزمون شرکت کند.
طبق گفته ها، آزمون یوس توسط دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی ترکیه طراحی و اجرا میشود. معمولا همه ساله در بهمن ماه ثبت نام آزمون شروع میشود که به علت طراحی سؤالات توسط دانشگاه های مختلف، زمان ثبت نام و روز برگزاری آزمون نیز متفاوت است. اما همه تاریخهای ثبت نام در همان بهمن ماه بوده و فقط در روز و مهلت ثبت نام باهم تفاوت دارند.
دانشگاههای ترکیه به دلیل برگزای مستقل آزمون یوس دارای زمان ثبت نام و برگزاری در تاریخهای مختص به خود هستند. اما بیشتر مراکز برگزاری آزمون یوس در اواخر اردیبهشت تا اواخر خرداد ماه آزمون یوس را برگزار میکنند.
پیشنهاد برخی داوطلبان این است که برای آشنایی بیشتر با فضای آزمون یوس بهتر است از نمونه سؤالات آزمونهای قبل استفاده کنند تا بدین وسیله بتوانند نتیجه بهتری بگیرند. در این بخش به معرفی بهترینها در این موضوع میپردازیم:
برای دانلود نمونه سوالات یوس کلیک کنید .
طبق مطالبی که در بخش های قبل عنوان کردیم، بخشهای مختلف آزمون یوس بدین شرح میباشد:
دفترچه سؤالات آزمون یوس متشکل از دو بخش اصلی است که بخش اول مربوط به آزمون هوش بوده و بخش دوم آن نیز متشکل از تعدادی سؤال برای سنجش میزان تسلط افراد در زمینه ریاضی و هندسه است.
دفترچه سوالات شامل 80 سؤال در زمینه هوش و ریاضی است. سؤالات بخش ریاضی 30 عدد و مربوط به ریاضیات عمومی و مثلثات است و 5 سؤال هندسه دارد. بخش هوش نیز شامل 45 سؤال است که در زمینه تفکر منطقی و اشکال سه بعدی است.
تعداد سؤالات آزمون یوس به دانشگاه بستگی دارد و میتواند بین 80 تا 100 سؤال باشد. همچنین نسبت 30:5:45 نیز میتواند با توجه به صلاحدید دانشگاه ها، متفاوت باشد. زمان پاسخگویی به سؤالات نیز بسته به دانشگاه انتخابی، بین 100 تا 120 دقیقه متفاوت است. برای اطلاع دقیق از تعداد و زمان پاسخگویی به سؤالات بخش اول، داوطلبان لازم است به سایت دانشگاه انتخابی خود سر بزنند.
اغلب سؤالات آزمون به انتخاب داوطلبان میتوانند به غیر از زبان ترکی استانبولی به زبان انگلیسی یا زبانهای دیگر نیز طرح شوند. همچنین برخی دانشگاه ها امکان انتخاب زبان فارسی را نیز برای داوطلبان مهیا کرده اند.
همچنین لازم به ذکر است به دلیل اینکه سؤالات یوس ماهیت ریاضی دارند، نیازی به دانستن حرفه ای زبان ترکی یا انگلیسی ندارند و متقاضی با دانستن برخی لغات و جملات ساده میتواند به سؤالات پاسخ دهد.
ضمنا داوطلبان ایرانی با توجه به سطح دروسی که در مدارس ایران تدریس میشوند، سطح دانش بالایی دارند و نیازی به نگرانی در خصوص سؤالات هوش و ریاضی آزمون ندارند.
سؤالات بصورت تستی بوده و هر سؤال دارای 5 گزینه است و عموما دانشگاه ها نمره منفی برای آزمون در نظر میگیرند اما برخی دانشگاه ها نیز برای پاسخ اشتباه نمره منفی منظور نمیکنند. نسبت نمره منفی در یوس نیز 4 به 1 است یعنی هر 4 جواب غلط، 1 جواب صحیح را از بین میبرد.
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت برای یوس کلینیک آراد© محفوظ می باشد. طراحی و توسعه توسط شرکت قائم
1 نظر
مریم محبی
چهارشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۲
توضیحات مثل همیشه عالی